14 d’abril: ni corona, ni virus

14 ABRIL 20’15, homenatge diari a les persones treballadores dels Serveis essencials i,
… després:

#CoronaCiao   Cassolada contra la monarquia!

Monarquia és corrupció. La constitució espanyola consagra la impunitat i irresponsabilitat del rei; empara i protegeix aquesta corrupció.

El passat dimecres 18 de març el rei Felipe es dirigia, als seus “súbdits”, per televisió, amb un missatge sobre la pandèmia de la COVID-19, obviant l’escàndol destapat dies abans sobre els 100 milions que, el seu pare Borbó, anomenat rei pel dictador Franco, havia acumulat en un banc suís; de comissions pagades, bàsicament des de la monarquia absolutista d’Aràbia Saudita. En molts indrets el discurs reial era contestat amb una cassolada des dels balcons, a Catalunya i també a Madrid, comunitats molt castigades pel coronavirus,  així com a altres localitats de l’estat: no era la primera cassolada.

Era el segon discurs extraordinari del monarca: el primer va ser el 3 d’octubre de 2017, per donar un suport a la repressió contra el poble català que va atrevir-se a exercir el dret a vot en el referèndum de l’1r d’octubre. El 3 d’octubre era el dia de la vaga general que paralitzà Catalunya com a protesta per la brutal repressió desfermada per l’estat contra  la ciutadania catalana , que va provocar més d’un miler de ferits per l’acció violenta de la “Policía Nacional” i de la “Guardia Civil”.

Monarquia és corrupció. La constitució espanyola, en el seu article 56, consagra la impunitat i irresponsabilitat del rei que permet, empara i protegeix aquesta corrupció. Monarquia és repressió contra les persones treballadores i contra els seus pobles. En lloc de dotar de més recursos a la sanitat pública s’opta per la militaritzarització: desplegament de l’exèrcit, 330.000 multes i 2850 detencions en tres setmanes d’estat d’alarma… Amb la utilització de la llei mordassa, una llei que el Govern de PSOE-Unidas Podemos s’havia compromès a derogar perquè retalla drets i llibertats.

Aquesta repressió no s’atura ni amb el confinament: continua amb els judicis contra el poble de Catalunya. Charaf Fadlaoui i Ibrahim Afkir, per participar a les protestes de l’octubre del 2019, la fiscalia de l’estat, el 7 d’abril, els demanava 9 anys de presó, pagament de multes, indemnitzacions  i l’expulsió del país . La Generalitat es fa còmplice d’aquesta repressió demanant penes de més de tres anys.

Els col·lectius solidaris de Girona, i tots els ens antirepressius,  exigim la llibertat d’aquesta joves i la seva absolució. Demanen a la Generalitat que es  retiri com a acusació i que col·labori en la seva defensa.

Aquest és el principi dels molts judicis pendents pel rebuig, de la ciutadania, contra la sentència de més de cent anys de presó als presidents d’Òmnium i l’ANC,  i als exmembres del govern electe de Catalunya i  de la expresidenta del parlament.

Des de la Plataforma 3 d’octubre, constituïda pels sindicats, organitzacions i moviments que vam donar suport a la convocatòria de la vaga general del 3 d’octubre, volem fer una crida aquest 14 d’abril, data en que el besavi del monarca va abandonar l’estat i es va proclamar la república, a exigir l’abolició de la monarquia.

Exigim aturar la repressió de l’estat, i exigim la implementació del dret d’autodeterminació dels pobles; els de l’estat espanyol i els de tots els pobles del món.

Cassolada: Corona… ciao!