Encerclat el TSJC

Avui, de 12  a 13:30 del 3 d’octubre de 2020, al passeig Lluís Companys 14, davant dels “jutjats vells” de BCN, actual seu del TSJC, s’ha desenvolupat la mobilització de de commemoració del de la vaga general del 3 d’octubre de 2017 organitzada per la Plataforma 3 d’octubre contra la repressió i en defensa dels drets i de les llibertat. Aquesta mobilització s’emmarca dins de la campanya de tardor d’enguany, 3 d’octubre, SEGUIM LA LLUITA! Contra la repressió i per la defensa dels drets i les llibertats, que te per objectiu acabar amb l’onada de repressió social, política i sindical que estem patint al nostre país.

El punt de convocatòria de la mobilització respon a la voluntat dels convocats de denuncia de l’administració judicial (i fiscal) de l’estat espanyol com a actiu de la repressió social, política i sindical contra la ciutadania de Catalunya. Segons la Plataforma 3 d’octubre aquesta repressió del règim monàrquic del 78, hereu i relleu de la dictadura del general Franco, te com a objectiu impedir, terroritzant a la ciutadania, l’exercici dels drets polítics a decidir, de forma democràtica i participativa d’el futur nacional del propi país; o el que s’enten normalment com el dret d’autodeterminació i, col·loquialment, el “dret a decidir-ho tot”.

Aquesta mobilització inclou la  commemoració del 3r aniversari de la vaga general del 3 d’octubre de 2017 (la vaga general amb més seguiment a Catalunya del segle XXI). L’esforç de coordinació i organitzatiu d’aquesta vaga va cristal·litzar en la creació de l’actual Plataforma 3 d’octubre com a punt de confluència de tots els actius sindicals, social i polítics que van fer possibles aquesta gran vaga general.

Seguint la previsió de la convocatòria la mobilització a començat a migdia amb els parlaments als concentrats del Sindicat de manters, Sindicat d’estudiants dels països catalans (SEPC), Sindicat d’habitatge del Raval, Sindicat de llogateres, Pla de xoc social, l’advocada Montse Vinyetes, Xavi Pallicer d’Alerta Solidària, Ester Miel (COS), Àngel González (SO ), Rosa Berrio d’USTEC en representació del professorat represaliat i Assumpta Barbens (IAC). La conducció ha anat a càrrec de Josep Lluís de Alcazar que ha actuat coma a portaveu de la P3O. També hi ha participat el diputat Carles Riera i l’ex-diputada Gabriela Serra, entre molts altres.

També ha participat de la convocatòria una representació de Sindicalistes de CCOO per la Independència i la República Catalana.

En acabats els parlaments l’organització ha convidat als concentrats a una marxa d’encerclament del Tribunal superior de justícia de Catalunya (“jutjats vells” de Barcelona), edifici que ocupa l’illa de cases dels carrers Almogàvers, Roger de Flor, Bonaventura Muñoz i Lluís Companys, proposada com a clausura de la convocatòria.

Des de l’organització s’ha insistit als assistents de seguir totes les mesures i recomanacions administratives de prevenció i contenció de pandèmia vírica, amb l’objectiu de conciliar el dret a la salut amb els drets d’expressió, manifestació i de participació política.

Josep Lluís de Alcazar, poratveu de la P3O (presentació)

Assumpta (IAC)

Esther (COS)

Àngel (SO)

Rosa, professorat represaliat (USTEC)

Sandra (Sanitàries en lluita)

Julia (SEPC)

Rosario (Pla de xoc)

Paco (Marea pensionista Mogòria)

Amin (Sindicat de manters)

Suso (Sindicat de Llogaters)

Pepa (món de la cultura)

Manel (món del teatre)

Montse Vinyets (advocada tall de la Jonquera)

Xavier Pallicer (Alerta solidària)

Josep Lluís de Alcazar, poratveu de la P3O (clausura)