No a la repressió, no a l’estat d’alarma

No a la repressió, no a l’estat d’alarma Pla de rescat per els treballadors/es

Avui dijous 19 de novembre, a les 19h, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, s’ha fet la concentració – roda de premsa prevista per reivindicar un pla de rescat per les persones treballadores i la fi de la repressió derivada de l’estat d’alarma; s’ha llegit el manifest de la la Plataforma 3 d’octubre.

Entre la primera i segona onada de l’epidèmia de la COVID-19 hi ha hagut temps suficient per a implementar les mesures sanitàries necessàries per no haver de recórrer a l’aplicació d’un nou estat d’alarma. Malgrat això, s’ha generat una escalada repressiva greu: desnonaments, actuació policial agressiva, multes, llei mordassa… Agreujament de la situació social, increment de la policia als carrers, manca d’un pla de rescat que pugui fer front a l’emergència…

Ens cal activar una resposta immediata a la repressió vinculada a la mobilització. Ens cal una proposta política que prioritzi les persones i ens garanteixi els drets i les llibertats; i erradicar la repressió com a eina de gestió social.

Des de la Plataforma 3 d’octubre entenem que cal exigir una proposta política, basada en una bateria de mesures socials, amb l’objectiu de prioritzar les persones i garantir-ne els seus mínims de benestar. Cal tornar a prioritzar els drets i llibertats i erradicar la repressió com a eina de gestió social. No podem admetre que es tracti una crisis sanitària com un problema d’ordre públic.

  • Aturem la deriva repressiva dels governs central i autonòmic: no a l’estat d’alarma ni al toc de queda.
  • Menys control social i més mesures sanitàries. Derogació de la llei mordassa.
  • Per un pla de rescat finançat amb impostos a la banca i la gran patronal que asseguri la sanitat, educació i serveis socials 100% públics; transports públics freqüents i sota control de les persones treballadores i usuàries per assegurar les mesures preventives; que s’aturin acomiadaments; que es protegeixi el treball amb mesures sanitàries; que es garanteixin salaris i pensions; que s’aturin desnonaments i el tall de subministres bàsics i que s’afavoreixi la regularització de les persones migrants.