Atemorir a qui lluita pels drets i llibertats…

El passat 27/11/2020, la plataforma 3 d’Octubre, fèiem costat als nostres companys Moisés i @fgarrobo, encausats per la #vaga8N de 2017, quan anaven a recollir la sentència a l’Audiència Provincial.

Tota una sentència política, que com es va assenyalar en l’acte, seguia la doctrina Marchena del judici del procés, donant una lectura totalment esbiaixada a la paraula violència, ja que no n’hi va haver, i s’agreujava quan s’aplicava a la legítima acció dels i de les veïnes de Nou Barris en un piquet en una vaga general, dret que, per tant, també es veia  vulnerat. Aquests brutal atac als drets de tots i totes, es concretava en penes d’1 any a Moises –que encara està pendent d’un altre judici- i de 3 anys i 6 mesos per Garrobo, per la qual cosa, hauria d’entrar a presó.

Encara no havíem assimilat aquesta sentència, quan ens arribava la d’Adrià Sas de  3anys 6 mesos i 1 dia de presó. En aquesta, a més, és la Generalitat d’ERC i JxCat la que, com denúncia el grup de suport al veí de Vilafranca, fa augmentar la condemna presentant-se com acusació particular quan s’havia compromès a retirar-se.

Adrià ha estat condemnat per les protestes al Parlament en l’aniversari de l’1-O l’any 2018. Se’l condemna per atemptat contra l’autoritat –suposa tres anys de presó- i un altre de lesions. Un dels Mossos que va identificar l’Adrià és Jordi Arasa, condemnat a més de dos anys de presó per brutalitat policial pel desallotjament de l’acampada del 15-M del 2011 a plaça Catalunya, a Barcelona.

Les sentències es recorreran, però és tasca de tots i totes seguir al seu costat i reforçar la resposta antirepressiva al carrer, perquè cal impedir que cap d’ells entri a la presó, perquè amb ells, el sistema ha donat un pas més, volent atemorir no només als prop de 3.000 companys i companyes que esperen judici, sinó a tota persona que lluita pels nostres drets. La Plataforma 3O, hi serem.

Absolució de Moisès, Garrobo i Adrià!!!
Contra la criminalització de la protesta!!
Retirada de la Generalitat  de qualsevol acusació!!!