Concentració/roda de premsa de denúncia de la criminalització de la protesta als carrers

Aquesta migdia, a la plaça del Rei de Barcelona, s’ha desenvolupat la concentració/roda de premsa de la Plataforma 3 d’octubre de denúncia de la criminalització de la protesta als carrers.

L’objectiu de la concentració ha estat la lectura del manifest de la Plataforma 3 d’octubre La ràbia i la indignació acumulada ha fet vesar el vas llegida per Esther del Alcàzar i Rosa Seguí (membres de la P3O): L’entrada a presó de Hasél ha estat un detonat de mobilitzacions. Aquest fet repressiu és un més en una llarga llista de quasi 3000 persones encausades. Aquestes violències han generat les mobilitzacions que envien un missatge clar: prou! Cal sortir al carrer. Denunciem la criminalització que es vol fer del jovent mobilitzat. Exigim fi de la repressió, llibertat sense càrrec als i les joves detingudes, la llibertat de les persones empresonades, que la Generalitat es retiri les acusacions i la dissolució de la BRIMO.

L’acte ha comptat amb el suport, entre d’altres, de Assumpta Barbens (IAC), Josep Bel (Co.bas), David Caño (USTEC-STEs), Eduard Lucas (FTC), Dolors Sabaté i Dani Cornellà (CUP-Guanyem), Marta Pocino (Procés constituent), Toni Marco (Xarxa Roja), David Fernàndez (ANC), José Luis Maroto (Constituents per la Ruptura), Paco Gòmez (Marea pensionista) així com membres de   SEPC, Lluita internacionalista (E. del Alcàzar), Xarxa anti-repressió de familiars de detingudes (R. Seguí) i altres membres de les organitzacions que formen part de la Plataforma 3 d’octubre.

Koki Gassiot, com a portaveu de la Plataforma 3 d’octubre, ha fet la presentació de l’acte fent referència a que la tria de l’espai és un recordatori de què edificis d’aquesta plaça van ser cedits com a seu de la Inquisició creada com a eina de repressió política. Els tribunals de repressió política i social, hereus d’aquells inquisitorials, que tenen com a objectiu la repressió: social política i sindical no han desaparegut. No podem acceptar la criminalització del dret a la protesta, ni la institucionalització de la repressió de la dissidència. Això és el que ens va decidir, com a membres de la Plataforma 3 d’octubre, a la convocatòria d’aquesta roda de premsa avui, en aquest espai.

L’acte ha tingut seguiment de premsa, s’ha enregistrat i publicat a Youtube.