Absolució 27 i més

La Plataforma 3 d’octubre contra la repressió i en defensa de les llibertats expressa la seva solidaritat amb el col·lectiu conegut com els 27 i més i demana l’arxiu d’aquest procés repressiu o l’absolució de les persones encausades.

Divendres s’inicia la fase oral d’aquest procés repressiu amb una primera vista al jutjat de Sabadell que sembla tenir com objectiu un intent de conciliació entre les parts. Des de la Plataforma entenem que una proposta de conciliació només pot passar per la retirada de tots els càrrecs.

Aquest procés repressiu te el seu origen en la denúncia presentada per l’equip de govern de la UAB contra la tancada dels estudiants a l’edifici del rectorat d’aquesta universitat, l’abril de 2013, per reivindicar l’acompliment dels acords en favor de la universitat pública (als quals havia arribat el Claustre de la UAB els dies 21 i 22 de març d’aquell any). La tancada es va iniciar el 17 d’abril i va durar un mes.

Arrel d’aquesta denúncia l’equip de govern de la UAB, dirigit pel rector Ferran Sancho (2012/16), va reclamar una indemnització per responsabilitat civil d’uns 380.000 euros i fiscalia penes de presó d’entre 11 i 14 anys per a totes les persones imputades. En total les penes de presó sol·licitades per fiscalia superen els 300 anys.

Des de la Plataforma 3 d’octubre considerem l’acusació de fiscalia no només desproporcionada si no absolutament infundada; i hem de recordar que, en el seu moment, la UAB no va poder acreditar les despeses de 380.000€ denunciades.

Exigim doncs el tancament d’aquest procés, la retirada de càrrecs i la fi de la repressió, en general, i la que afecta a aquest cas en concret.