Prou repressió! Absolució de Marcel Vivet!

MVpL’Audiència de Barcelona ha condemnat a cinc anys i un dia de presó a Marcel Vivet amb els càrrecs de desordres púbics i atemptat a l’autoritat amb resultat de lesions. Es tracta d’una sentència política més contra el poble català i especialment contra el jovent per infondre por i generar desmobilització. La repressió de l’Estat que no s’atura és l’altra cara de l’escenificació obscena de la concòrdia i la promesa de negociació que s’anuncia amb el indults parcials als presos del procés condemnats pel referèndum de l’1 d’Octubre.Acte_de_campanya_Ho_tornarem_a_fer_05

La manifestació del 29 de setembre de 2018 per la que han condemnat el company Marcel Vivet va ser un acte de resistència pacífica contra la provocació de l’extrema dreta  convocada pel sindicat policial JUSAPOL que, més enllà de demandes salarials, volia reivindicar la brutal i sagnant repressió contra els votants de l’1 d’octubre de 2017. El anti-avalots dels Mossos d’Esquadra van confraternitzar amb els policies espanyols i reprimir els independentistes. La Generalitat fa costat els seus funcionaris presentant-se sempre com acusació, ja ho havia fet contra l’Adrià Sas i ara ha demanat quatre anys i nou mesos de presó per en Marcel Vivet.

El nou “clima” de negociació i indults ens porten a una situació paradoxal amb presos polítics de primera y de segona classe: els que tenen suport institucional sortiran al carrer en el marc d’una operació de consens autonomista que reforci el Règim del 78, mentre continuen més de tres mil tres-centes encausades i van entrant a presó nous presos polítics com Pablo Hasel i en qualsevol moment poden tancar altres companys com Francisco Garrobo, Adrià Sas i Marcel Vivet.

La repressió promou la por i la desmobilització, la “clemència” de l’opressor busca que neguem la realitat i abandonem els objectius polítics. No caiguem en el parany, ara més que mai cal ser conscients que necessitem mantenir-nos units i mobilitzats.

Per Marcel Vivet i totes les represaliades, ara Amnistia i Autodeterminació!