“Juani” en presó militar…

arton23139El dimarts, 13 d’abril de 2021, a les 5.45 del matí més de 20 soldats israelians fortament armats van detenir, a casa seva a Cisjordània, a la cooperant espanyola Juana Ruiz Sánchez. Actualment es troba empresonada a Israel falsament acusada de col·laboració amb organització terrorista.

Des de la Plataforma 3 d’octubre ens sumem a les crides pel seu immediat alliberament, i a la fi de la repressió de l’estat israelià. També a donar suport a la caixa de solidaritat oberta per a col·laborar amb les depeses de la seva defensa.

Joana Ruiz treballa com a Coordinadora de Projectes en l’organització sanitària palestina Health Work Committees. HWC ha realitzat desenes de projectes sanitaris i socials amb ajuda 5896870de la cooperació espanyola i internacional. Les seves activitats son portar la prevenció sanitària als llogarets de Cisjordània; vacunar els nens i nenes de Jerusalem est; portar la salut prenatal i natal a les dones de Cisjordània; realitzar campanyes d’informació i formació en innombrables qüestions relacionada amb la salut, amb els hàbits sanitaris o amb la prevenció de les malalties més comunes a la zona; atendre gratuïtament a el 40% dels seus pacients en les 14 clíniques que té la HWC pel territori sota l’Autoritat Palestina i altres activitats per l’estil que, difícilment, podrien considerar-se sospitoses de constituir cap mena de delicte.

Malgrat el seu caràcter humanitari i sanitari HWC està sent atacada intermitentment per l’Estat d’Israel en una política de repressió, desgast i desmantellament de les organitzacions de la societat civil palestina.

Actualment Juana és en una presó israeliana a l’espera d’un judici militar.