Roda de premsa: es presenta la CNA

logoCNALa Plataforma 3 d’octubre participarà en l’organització de la Conferència Nacional Antirepressiva que s’ha presentat aquest matí a les 11h, a la 4a galeria de l’antiga presó “Modelo” de Barcelona, en roda de premsa, convocada per diverses entitats i grups de suport a represaliats per l’Estat.cridaparticipacioCNAr

Considerem que aquesta és una baula més vers la construcció del necessari front comú contra la repressió: conèixer-nos; reconèixer-nos i actuar. La conferència neix, des d’una proposta de l’ANC i altres, com “un espai de debat obert a tothom i amb la participació d’instàncies i iniciatives de caràcter antirepressiu d’arreu del país”.

Ramon Piqué, professor de tecnologies de la traducció de la UAB, com a portaveu de l’organització de la conferència, ha marcat l’objectiu “d’avançar cap a un front comú que sigui capaç de consensuar estratègies de lluita”. “Volem fer una crida a no acceptar renúncies en un context de confrontació que no s’ha vist gens alterat políticament (…) una crida a reforçar la lluita antirepressiva a través d’un front i una estratègia comuns (…). La repressió de l’Estat espanyol contra l’independentisme i les lluites populars arreu dels Països Catalans ha estat una constant (…). Recordem que hi ha més de 3.300 persones represaliades, i aquesta repressió ha pres dimensions pròpies d’estats autoritaris, que són en les llistes d’instàncies internacionals per la conculcació dels drets humans fonamentals”.

La Conferència Nacional Antirepressiva tindrà lloc el 2 d’octubre a la Universitat de Girona. Organitza: l’Assemblea (ANC), l’Associació d’advocats d’Osona en defensa dels Drets Humans, l’Associació Memòria Contra la Tortura, Bages pels Drets Civils, la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona, el Col·lectiu Mares i Àvies per la República, la Comissió de la Dignitat, la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya, Òmnium, la Plataforma Defensem l’1 d’octubre, la Plataforma 3 d’octubre, el SEPC i la Xarxa Anti repressió de Familiars de Detingudes i compta amb nombrosos suports.