Nota de premsa concentració 3/10/21

E&K_3_O_Avui 3 d’octubre s’ha desenvolupat, a la plaça 5 d’Oros (Diagonal – Passeig de Gràcia de Barcelona a les 12h),  la  concentració convocada per la Plataforma 3 d’octubre contra la repressió i per les llibertatsescenari 3_10_21. Des de l’organització xifrem l’assistència en unes 7.000 persones.

L’acte sindical s’ha organitzat des de la implicació del sindicalisme alternatiu, i la classe treballadora, en el seu compromís de defens de drets i llibertats i d’oposició a la pressió repressiva governamental, tant del govern autonòmic com sindical.

La concentració ha comptat amb el suport de les marxes organitzades per les organitzacions, membres de la Plataforma 3 d’octubre, ANC, CDRs i Omnium Cultural, que han confluït al punt de concentració de la plaça del 5 d’oros, des del lema de la convocatòria “Contra la repressió i en defensa de les llibertats; futurs de llibertats de les persones treballadores”.

Els sindicats convocants de la vaga general del 3 d’octubre del 2017 han estat el convidats a participar. Les primeres intervencions ha estat fetes per Jordi Vega, portaveu de la CNT,  Josep Bel, membre de la Coordinadora Catalana de CO.BAS, Ester Amiel, portaveu de la COS.

presencia 3_10_21S’ha fet un parèntesis en la programació de les intervencions per incloure les intervencions de Xavier Antich, de la junta directiva d’Òmnium Cultural, i Elisenda Paluzie presidenta de l’ANC.

La intervenció dels sindicats protagonistes de la concentració ha continuatt amb la Intervenció d’Àngel González de SO, Sergi Perelló secretari general de la I-CSC i David Caño portaveu de la IAC.

La conducció de l’acte ha anat a càrrec de Esther del Alcazar i Koki Gassiot membres de la Plataforma 3 d’octubre.

El manifest de la Plataforma ha estat llegit pels represaliats de Laura Gener i Francisco Garrobo (els dos de Nou Barris de Barcelona), en representació de totes les víctimes de la repressió social, sindical i política de Catalunya.

El manifest ha fet una crida a la mobilització popular continuada i persistent per aconseguir:

  • L’amnistia i la desaparició de tots els processaments polítics, socials i sindicals.
  • La derogació de la llei mordassa que criminalitza la dissidència política.
  • La fi de la impunitat repressiva i la depuració de les restes post-franquistes que ens assetgen des de les institucions policials, fiscals i judicials.
  • La retirada de les forces policials estatals, per la seva funció de “tropes d’ocupació” i la seva participació en la repressió contra els drets democràtics de participació.
  • La dissolució dels cossos repressius del govern de Catalunya (ABM, AI, ARRO, BRIMO) i altres vergonyes institucionals.
  • La implementació de la voluntat democràtica expressada per la majoria del país de conquerir l’exercici del dret a l’autodeterminació. I exigim el compromís dels governs, des de la seva responsabilitat de representació de la voluntat democràtica col·lectiva de la ciutadania, d’executar els resultats vinculants del procés d’autodeterminació; el del 2017 i els de futur que comportin la implementació contínua del dret a decidir-ho tot, des de la radicalitat democràtica.

Intervenció P3O