Convocatòria de premsa (enviat a 16/09/20)

Roda de premsa, diumenge 20 de setembre

20 de setembre, 12h, Rambla de Catalunya 19-21 (Barcelona) concentració i roda de premsa de commemoració del 3r aniversari de la mobilització espontània en defensa de les institucions pròpies. 

La Plataforma 3 d’octubre contra la repressió i en defensa de les llibertats anunciarà l’inici de campanya, enfocada a la tardor d’enguany, 3 d’octubre, SEGUIM LA LLUITA! Contra la repressió i per la defensa dels drets i les llibertats, que te per objectiu acabar amb l’onada de repressió social, política i sindical que estem patint al nostre país des de la “Sentència de l’Estatut de Catalunya” dictada pel Tribunal constitucional d’Espanya el 27 juny de 2010.

La campanya inclourà, a més de la concentració del dia 20; la mobilització del 3 d’octubre de commemoració del 3r aniversari de la Vaga general antirepressiva (del 3 d’octubre de 2017, la vaga general amb més seguiment a Catalunya del segle XXI) i l’acte polític antirepressiu, previst pel 6 d’octubre, per exigir la fi de la repressió, l’alliberament de tots els presos socials, sindicals i polítics i la implementació del dret a decidir-ho tot, base de la democràcia, per a la construcció social del nostre país.

Intervindran:

  • Cóncep Miró, Plataforma 3 d’octubre
  • Marc Casanovas, sindicalisme convocant vaga general 3O
  • Meritxell Llorente, Assemblea en defensa de les institucions catalanes (ADIC)
  • Antonio Baños, Assemblea nacional catalana (ANC)
  • Xavier Antich, Òmnium cultural
  • Jordi Pesarrodona (en representació de les persones repressaliades)

Des de la P3Oct considerem que cal una llei que tanqui el procés de repressió de l’estat (dels últims 10 anys) i que marqui el camí per a que les persones puguin exercir el seus drets democràtics a decidir-ho tot: tant des de la forma bàsica de l’estat; com els seus límits territorials; com fins a la forma bàsica de govern, monarquia o república, i que reconegui el dret d’autodeterminació de tots els pobles d’Europa i de tot el món.

Contactes premsa:

Koki Gassiot: 636 720 952
Josep Lluis del Alcazar: 677 97 78 66
Rosa Seguí: 627888187

La Plataforma 3 d’octubre som un conjunt persones, entitats, col·lectius, organitzacions i sindicats que ens coordinem per a donar, des de la classe treballadora, resposta a l’onada de repressió social, política i sindical que estem patint.
Aquesta escalada i les polítiques recentralitzadores que l’acompanyen no és desconeguda pels i les sindicalistes i els moviments socials, cívics i sindicals del poble de Catalunya que participem de la Plataforma 3 d’octubre. Portem anys patint-la i lluitant contra ella i entenem que no podem restar passives davant aquest atac frontal.
La 3 d’octubre va néixer el setembre del 2017 arran de les tasques organitzatives i de coordinació desenvolupades durant la convocatòria de la vaga general de l’octubre del 2017 que es va generar com a reacció a la violència estatal, policial i, finalment judicial, que va suposar la repressió indiscriminada al referèndum d’autodeterminació del primer d’octubre.
Aquesta plataforma volem ajudar a connectar i generalitzar per tot el territori, agafant com a model la feina feta pel moviment feminista, una oposició sostinguda a l’onada repressiva i de retallades de llibertats que estem vivint. En aquest sentit donarem suport, dintre de les nostres possibilitats, a les mobilitzacions que es puguin produir en defensa de les llibertats i de les reivindicacions del conjunt de la població.
Plataforma 3 d’octubre contra la repressió i en defensa dels drets i de les llibertats