Desconfinem!

La primavera de 2020, l’estat d’alarma, derivat de l’epidèmia de la Covid-19 a Catalunya, amb l’excusa de la crisi sanitària, va prendre una deriva autoritària i repressiva a través de l’ús dels poders de l’estat impedint, entre d’altres, el dret a la protesta.

Es va produir una escalada repressiva amb l’aplicació massiva de la Llei Mordassa i una recentralització política al servei d’aquestes mesures. L’estat d’alarma va imposar de facto un estat d’excepció.

Va ser des d’aquesta necessària denuncia de l’estat d’alarma que la Plataforma 3 d’octubre va impulsar un seguit d’iniciatives, com la campanya desconfinem drets i llibertats.Aquesta campanya es va desenvolupar la quarta setmana de maig, entre el 18 i el 23, de 2020. La campanya va consistir en aprofundir en la discussió i treure la denúncia al carrer: debats on line i una concentració.

Els debats es van realitzar per sistema no presencial de vídeo meetings. La concentració, que va incloure mesures preventives de seguretat sanitària, es va fer presencialment a la plaça de sant Jaume de Barcelona, amb un aforament limitat però una gran representació de les entitats que conformen la Plataforma.

Desconfinem drets i llibertats

I. Defensem el dret a la protesta
Dilluns 18. 18:30
Presentació i moderació de Concep Miró
Intervencions Benet Salellas, Anaïs Franquesa i Nestor Salvador

II. Davant la recentralització defensem el dret d’autodeterminació
Dimecres 20, 18:30
Moderació de Koki Gassiot
Presentació Joan Tarrida
Intervencions Carles Riera, Esther del Alcazar i David Companyon

III. Aturem la repressió, defensem drets i llibertats
Divendres 22, 18:30
Presentació i moderació de Pedro Mercader
Intervencions Tica Font, Eulàlia Reguant i Iolanda Maurici

IV. Concentració Plaça de Sant Jaume
Dissabte 23, 12:00
Presentació Laure Vega
Intervencions Cóncep Miró (IAC), Koki Gassiot (Plataforma 3 d’octubre), Pedro Mercader (CGT ensenyament), Eduard Lucas (Taula sindical), Ramon Font (Plataforma en defensa dels drets públics) iRorario (Pla de xoc)