Qui som?

Plataforma 3 d’octubre contra la repressió i per les llibertats

La Plataforma 3 d’octubre som un conjunt persones, entitats, col·lectius, organitzacions i sindicats que és coordinen per a donar, des de la classe treballadora, resposta a l’onada de repressió social, política i sindical que estem patint. Aquesta escalada i les polítiques recentralitzadores que l’acompanyen no és desconeguda pels i les sindicalistes i els moviments socials, cívics i sindicals del poble de Catalunya que participem de la Plataforma 3 d’Octubre. Portem anys patint-la i lluitant contra ella i entenem que no podem restar passives davant aquest atac frontal.

Aquesta plataforma vol ajudar a connectar i generalitzar per tot el territori, agafant com a model la feina feta pel moviment feminista, una oposició sostinguda a l’onada repressiva i de retallades de llibertats que estem vivint. En aquest sentit donarem suport, dintre de les nostres possibilitats, a les mobilitzacions que es puguin produir en defensa de les llibertats i de les reivindicacions del conjunt de la població.

La 3 d’octubre va néixer el setembre del 2017 arran de les tasques organitzatives i de coordinació desenvolupades durant la convocatòria de la vaga general de l’octubre del 2017 que es va generar com a reacció a la violència estatal, policial i, finalment judicial, que va suposar la repressió indiscriminada al referèndum d’autodeterminació del primer d’octubre.