Plataforma 3 d’Octubre contra la repressió i per les llibertats

Des del conjunt d’entitats, col·lectius, organitzacions i sindicats que conformem la «Plataforma 3 d’octubre: Contra la repressió i per les llibertats» expressem el nostre rebuig a l’onada de repressió social, política i sindical que estem patint.

L’Estat i les forces repressives estan retallant cada cop més les, ja minses, llibertats. Entenem que no podem restar passives davant aquest atac frontal. Un atac significativament dur a Catalunya, però que passa per Múrcia, Lavapiés i tants altres llocs de l’Estat.

Estem veient com rapers, polítiques, activistes, estudiants, sindicalistes són perseguides, multades i empresonades per castigar la seva dissidència, la seva lluita per un món millor. L’objectiu no dissimulat d’aquesta repressió és generar por i acabar amb la dissidència política i social.

Aquesta ofensiva repressiva es dona en el marc d’una crisi econòmica que ha estat aprofitada per elits per empobrir a la població.
Les sotasignades expressem aquí el compromís de lluitar plegades contra la repressió, vingui d’on vingui, reivindicant com vam fer el 3 d’octubre, els instruments que tenim com a poble i com a classe treballadora.

Exigim
1) Llibertat immediata de totes les persones empresonades per les seves idees polítiques.
2) El retorn de les persones exiliades.
3) El fi de la persecució política i social.
4) La retirada del 155.
5) El respecte a la voluntat del poble català.

Aquesta plataforma vol ajudar a connectar i generalitzar per tot el territori – agafant com a model la feina feta pel moviment feminista – una oposició sostinguda a l’onada repressiva i de retallades de llibertats que estem vivint. En aquest sentit donarem suport, dintre de les nostres possibilitats, a les mobilitzacions que es puguin produir en defensa de les llibertats i de les reivindicacions del conjunt de la població.

Març 2018